Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 470

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1878 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rödbeta 2.0 styck 5%
Pinjenötter 70.0 gram 25%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Älgfilé 4.0 skivor 23%
Rucolasallat 80.0 gram 1%
Basilika 1.0 kruka 0%
Parmesan 100.0 gram 19%
Olivolja 4.0 msk 24%
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka rödbetor. Låt svalna.
Skala och skär i tunna skivor.
Lägg ut på tallrikar. - Rosta (stek utan fett) pinjenötter i halvhet panna tills de fått lite färg. Lägg åt sidan.
- Rensa svamp. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen torr. Tillsätt smör och stek i ytterligare några minuter.
- Banka ut älgfilén till tunna skivor.
Lägg dem över rödbetorna.
Lägg på rucola- och basilikablad.
Fördela ut svampen.
Riv parmesan över.
Strö på pinjenötter.
Ringla över olivolja.
Salta och peppra.
Kockens kommentar
Rödbetorna och pinjenötterna kan förberedas i god tid. Sedan tar det bara 5 minuter att fixa till rätten. De stekta kantarellerna kan bytas ut mot hjortronsyltade kantareller.
Alternativ
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan