Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 0
Recept: 673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Älgbiff ytterfilé 400.0 gram 63%
Olivolja 1.0 msk 17%
Äpple syrligt 1.0 styck 7%
Russin 25.0 gram 11%
Limebasilika 25.0 gram 1%
Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas älgkött > Äts ej
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Biff: Smeta in biffen med lite olja. Hetta upp en stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.
- Lägg över biffen i en ugnssäker form.
Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C. Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna. - Tillbehör: Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp olja i en stekpanna.
Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan.Dra pannan åt sidan. - Servera: Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Carpaccio förknippas vanligen med rått kött och ursprungligen av oxfilé. Läs mer > Om carpaccio.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan