Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Digestivekex choklad

100.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vit choklad

250.0 

gram

Philadelphia naturell }

250.0 

gram

Mascarpone }

250.0 

gram

Vispgrädde

3.0 

dl

 

Sås:

 

Blåbär färska

3.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Konjak/brandy

2.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 1401

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 32%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 370 gram)

Ingredienser

Visa:

Digestivekex choklad 100.0 gram 9%

Smör normalsaltat 100.0 gram 13%

Vit choklad 250.0 gram 26%

Philadelphia naturell } 250.0 gram 10%

Mascarpone } 250.0 gram 16%

Vispgrädde 3.0 dl 19%

 

Sås:

Blåbär färska 3.0 dl 2%

Strösocker 0.5 dl 3%

Konjak/brandy 2.5 msk 1%

Tillagning (25 min + 3 tim )

  1. Mixa kex i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform med en diameter på 20 cm.

  2. Bryt choklad i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.

  3. Vispa grädde till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.

  4. Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll den varma såsen över kakan när den serveras.

Fler recept inom Ryggbiffsmeny

Liknande recept som Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär