Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 1401

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 32%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Digestivekex choklad 100.0 gram 9%
Smör normalsaltat 100.0 gram 13%
Vit choklad 250.0 gram 26%
Philadelphia naturell } 250.0 gram 10%
Mascarpone } 250.0 gram 16%
Vispgrädde 3.0 dl 19%
Sås:
Blåbär färska 3.0 dl 2%
Strösocker 0.5 dl 3%
Konjak/brandy 2.5 msk 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Mixa kex i en matberedare tills det blir smulor. Tillsätt smält smör och pressa ut degen i en pajform med en diameter på 20 cm.
- Bryt choklad i mindre bitar och kör dem i matberedaren tills konsistensen påminner om grovmalet kaffe. Blanda ner philadelfia- och mascarponeost i chokladen och rör tills smeten är slät.
- Vispa grädde till ett fast skum och vänd försiktigt ned den i ostsmeten. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylskåpen i minst 3 timmar.
- Blanda blåbär, socker och konjak i en kastrull. Låt blandningen koka på medellåg värme i några minuter. Häll den varma såsen över kakan när den serveras.
Fler recept inom Ryggbiffsmeny
Liknande recept som Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
-
Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheesecake med vit choklad och konjaksblåbär
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan