Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 194

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kungskrabba (ben) 500.0 gram 23%
Ingefära färsk 1.5 cm 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Citrongräs 1.0 styck 1%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Dragon färsk 3.0 kvistar 0%
Vitvinsvinäger 1.0 dl 2%
Worcestershiresås 1.0 msk 1%
Tabasco röd 2.0 stänk 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 64%
Salt 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Klipp krabbenen i 10 cm långa bitar. Klipp bort en bit skal på varje del (se bild).
- Banka citrongräset med klubba för att få ut smakämnena. Finhacka den tjocka vita delen. Finhacka även ingefära och vitlök. Grovhacka dragonblad.
- Häll vitvinsvinäger i en kastrull och tillsätt vitlök, ingefära, citrongräs och worcestershiresås. Koka ner såsen i cirka 5 minuter.
- Vispa ner kallt smör klickvis i såsen. Vispa ner limesaft. Tillsätt dragonbladen. Smaka av med tabasco och salt.
- Lägg krabbitar på tallrik och häll på sås.
Kockens kommentar
Kungskrabba är dyr lyxmat. Av 500 gram färskkokt krabba med skal får man ut 300 gram kött. Tyvärr är benen inte alltid välmatade som på bilden, dvs krabbköttet fyller ut skalet.
Fler recept inom Tournedosmeny (lyxigt)
Liknande recept som Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Jordgubbs- och mascarponeknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel