
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 352

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Vispgrädde 3.0 dl 35%
Strösocker 3.0 msk 6%
Mascarpone } 100.0 gram 12%
Mörk choklad 70% 100.0 gram 19%
Glögg (vit) 2.0 dl 9%
Strösocker 1.0 msk 2%
Balsamvinäger röd } 2.0 krm %
Sirap ljus 1.0 msk 2%
Kanel 0%
Standardmjölk (röd) 1.0 cl 0%
Honung 0.5 msk 1%
Smör normalsaltat 30.0 gram 7%
Sesamfrön 0.5 dl 6%
Vallmofrön blå 1.0 msk 2%
Hallon färska 4.0 styck 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Blötlägg gelatin i lite kallt vatten.
- Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop. Tillsätt gelatinbladen (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 timme).
- Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
- Sätt ugnen på 180°C. Koka ihop mjölk, honung och smör, cirka 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
- Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt stelna.
- Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.
Fler recept inom Tournedosmeny (lyxigt)
Liknande recept som Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
-
Kungskrabba Ginger Lime (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tournedos med sparris
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Jordgubbs- och mascarponeknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel