Alternativ: Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Alternativ: Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörk choklad

100.0 

gram

Gelatinblad

1.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 

Salsa:

 

Jordgubbar färska

12.0 

styck

Basilika finhackad

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

3.0 

msk

Vaniljsocker

3.0 

tsk

 

Sås:

 

Passionsfrukt

3.0 

styck

Florsocker

1.0 

msk

Cointreau

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 295

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1662 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 19%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 141 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 100.0 gram 32%

Gelatinblad 1.0 styck 0%

Vispgrädde 2.0 dl 43%

Strösocker 2.0 msk 7%

 

Salsa:

Jordgubbar färska 12.0 styck 2%

Basilika finhackad 2.0 msk 0%

Balsamvinäger röd } 3.0 msk 3%

Vaniljsocker 3.0 tsk 2%

 

Sås:

Passionsfrukt 3.0 styck 2%

Florsocker 1.0 msk 3%

Cointreau 1.0 msk 3%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min )

  1. Blötlägg gelatin i kallt vatten i cirka 10 minuter. Hacka choklad och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och socker i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.

  2. Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en kort stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.

  3. Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbar och lägg i skålen, blanda i basilika. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.

  4. Gröp ur passionsfruktskött ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.

  5. Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.

Meny à la hjärtans dag

Förrätt: Tonfiskceviche

Huvudrätt: Balsamicoglaserad rådjursstek

Efterrätt: Mörk chokladpannacotta

Fler recept inom Ankbröstmeny

Liknande recept som Alternativ: Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås