Chokladig cheesecakemousse

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladig cheesecakemousse

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mascarpone }

250.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Chokladrån }

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Mascarpone } 250.0 gram 29%

Mörk choklad 200.0 gram 35%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

 

Tillbehör:

Chokladrån } 8.0 styck 13%

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.

  2. Smält chokladen i vattenbad. Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp. Lägg chokladen att smälta i tallriken.

  3. Rör försiktigt ner den smälta chokladen i den vispade grädden. Tillsätt mascarpone och låt stå i kylskåp i cirka en halvtimme innan servering.

  4. Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex. Servera.

Fler recept inom Ankbröstmeny

Liknande recept som Chokladig cheesecakemousse