Avokadosallad med havskräftor (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Avokadosallad med havskräftor (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havskräftor kokta

4.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Rucolasallat

1.0 

förp.

Purjolök

0.5 

styck

Avokado

6.0 

st stora

Solrosskott

1.0 

förp.

Citronjuice

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Black Label

Mousserande vitt vin
Pris: 329 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 713 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor kokta 4.0 styck 5%

Tomater 4.0 styck 2%

Rucolasallat 1.0 förp. 1%

Purjolök 0.5 styck 1%

Avokado 6.0 st stora 92%

Solrosskott 1.0 förp. 0%

Citronjuice 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. Lägg allt i en skål. Häll över citronsaft.

  2. Tvätta rucolasallaten och fördela den i fyra tallrikar. Lägg avokadoröra och solrosskott ovanpå.

  3. Tag av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg resten av havskräftan som dekoration på tallrikarna och låt varje person skala den själv. Strö över svartpeppar. Servera.

Fler recept inom Ankbröstmeny

Liknande recept som Avokadosallad med havskräftor (förrätt)