Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Havskräftor kokta 4.0 styck 5%
Tomater 4.0 styck 2%
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Purjolök 0.5 styck 1%
Avokado 6.0 st stora 92%
Solrosskott 1.0 förp. 0%
Citronjuice 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skär avokado i bitar. Tärna tomaterna och skär purjolöken i skivor. Lägg allt i en skål. Häll över citronsaft.
- Tvätta rucolasallaten och fördela den i fyra tallrikar. Lägg avokadoröra och solrosskott ovanpå.
- Tag av stjärten från havskräftorna och skala den. Lägg resten av havskräftan som dekoration på tallrikarna och låt varje person skala den själv. Strö över svartpeppar. Servera.
Fler recept inom Ankbröstmeny
Liknande recept som Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia