Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 425

Kcal / portion: 985

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3942 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 40%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ankbröst med skinn 3.0 styck 90%
Gin 5.0 cl 3%
Sås:
Oxfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Honung 1.0 msk 2%
Pinjenötter 25.0 gram 4%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Tillaga hasselbackspotatis enligt separat recept. Tidsåtgång cirka 1 timme.
- Salta och peppra ankbröst. Stek ankans fettsida på medelhög värme i panna utan matfett i cirka 10-15 minuter.
- Sänk värmen något och vänd köttet. Häll på gin (varning för fettstänk) och lägg på ett lock ett par minuter, så att köttet tar smak. Stek i 5-10 minuter. Ta ur köttet och låt vila 5-10 minuter.
- Häll bort fettet ur pannan och tillsätt såsingredienserna. Låt småkoka i 3 minuter.
Kockens kommentar
Gin till ankan ger enbärssmak och kan ersättas med några krossade enbär.
ALTERNATIV
Fler recept inom Ankbröstmeny
Liknande recept som Ginanka med pinjenötter i honungssås
-
Avokadosallad med havskräftor (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ginanka med pinjenötter i honungssås
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia