Dryckestips
De Saint Gall Premier Cru Extra Brut Blanc de Blancs
Torr vit champagne
Pris: 299 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 4.0 styck 28%
Vitt matbröd 0%
Grönsaksraita:
Tomater 4.0 st stora 4%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Dill 4.0 kvistar 0%
Sås:
Anissprit 15.0 cl 10%
t.ex. Pernod el. Ricard Äts ej
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Grädde 1.0 dl 11%
Hummerfond konc. 1.0 msk 1%
Smör kallt 200.0 gram 44%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
- Finriv ingefära och limeskal. Finhacka dill.
- Koka upp vatten och skålla (lägg i) tomaterna 10 sekunder. Spola i kallt vatten och skala. Dela på mitten och gröp ur kärnhuset. Tärna i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
- Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
- Rör ner kallt smör försiktigt bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Detta är en lätt måltid och passar därför tillsammans med en för- eller efterrätt. Är ävenledes en utmärkt förrätt. Halvera i så fall mängden hummer. Kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp.
ALTERNATIV
Fler recept inom Hummermeny (klassiskt)
Liknande recept som Hummer med ingefärssås
-
Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjärtlig chokladmousse för 2
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Mokkamousse
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle