Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 0
Recept: 497 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 350.0 gram 86%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 4%
Oliver svarta avrunna 6.0 styck 5%
Ingefära färskriven 3.0 msk 6%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om carpaccio > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skär köttet i 12 tunna skivor och banka sedan ut dem så att de blir ännu tunnare.
- Lägg 3 skivor på varje tallrik och strö över hackade oliver, ingefära och pepparrot på oxfiléskivorna. Ringla över olivolja och strö över grovt salt och svartpeppar.
- Lägg en skiva hyvlad parmesan på varje köttskiva och lägg gärna en salladslök på varje tallrik som garnering. Servera.
Fler recept inom Hummermeny (klassiskt)
Liknande recept som Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé
-
Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjärtlig chokladmousse för 2
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Mokkamousse
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle