Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 397

Kcal / portion: 1330

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2660 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 30%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 70% 200.0 gram 43%
Vispgrädde 3.0 dl 41%
Äggula 3.0 styck 6%
Mörk rom 3.0 msk 3%
Strösocker 0.5 dl 7%
Vatten 0.5 dl 0%
Tillbehör:
Physalis 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 4 tim )
- Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter.
- Lägg i chokladen och låt den smälta. Ta av från plattan.
- Vispa under tiden grädde till fast skum och vänd försiktigt ner äggulor och rom.
- Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädde. Fyll i portionsform.
- Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat. Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
- Stjälp ur moussen på tallrik. Sikta florsocker och strö över chokladspån. Garnera med några physalis.
Kockens kommentar
Choklad sägs vara bättre än sex, men varför inte kombinera de båda? Vi lagade en dubbel portion i hjärtlig form, dvs moussen äts med två skedar. Alternativt, fyll krämen i varsin portionsform.
Fler recept inom Hummermeny (klassiskt)
Liknande recept som Hjärtlig chokladmousse för 2
-
Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjärtlig chokladmousse för 2
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Mokkamousse
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle