Hjärtlig chokladmousse för 2

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjärtlig chokladmousse för 2

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Mörk choklad 70%

200.0 

gram

Vispgrädde

3.0 

dl

Äggula

3.0 

styck

Mörk rom

3.0 

msk

Strösocker

0.5 

dl

Vatten

0.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Florsocker till garnering

 

 

Riven mörk choklad

 

 

Physalis

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 397

Kcal / portion: 1330

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 30%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 335 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 70% 200.0 gram 43%

Vispgrädde 3.0 dl 41%

Äggula 3.0 styck 6%

Mörk rom 3.0 msk 3%

Strösocker 0.5 dl 7%

Vatten 0.5 dl 0%

 

Tillbehör:

Florsocker till garnering 0%

Riven mörk choklad 0%

Physalis 0%

Tillagning (15 min + 4 tim )

  1. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter.

  2. Lägg i chokladen och låt den smälta. Ta av från plattan.

  3. Vispa under tiden grädde till fast skum och vänd försiktigt ner äggulor och rom.

  4. Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädde. Fyll i portionsform.

  5. Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat. Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.

  6. Stjälp ur moussen på tallrik. Sikta florsocker och strö över chokladspån. Garnera med några physalis.

Kockens kommentar

Choklad sägs vara bättre än sex, men varför inte kombinera de båda? Vi lagade en dubbel portion i hjärtlig form, dvs moussen äts med två skedar. Alternativt, fyll krämen i varsin portionsform.

Fler recept inom Hummermeny (klassiskt)

Liknande recept som Hjärtlig chokladmousse för 2