Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 409

Kcal / portion: 443

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1774 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 35%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 100.0 gram 30%
Äggula 1.0 styck 3%
Snabbkaffe (pulver) 1.5 msk 1%
Vatten 0.5 msk 0%
Vispgrädde 3.0 dl 61%
Florsocker 1.5 msk 4%
Garnering:
Vit choklad 0%
Mandelspån 0%
Kock: Calle
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Hetta upp vatten och häll i snabbkaffe. Låt det kallna.
- Hacka och rosta (stek utan fett) mandel i panna så att den blir lite brun.
- Koka upp vatten i en (vattenbads-)kastrull. Lägg chokladen i den andra kastrullen som som sänks ner i vattenbadet. Smält chokladen tills den är slät. Tag av från värmen och rör ner äggulan.
- Vispa grädden med florsockret och tillsätt det avsvalnade kaffet. Blanda med chokladsmeten.
- Lägg upp mokkamoussen i portionsskålar. Den kan ätas direkt, men bäst är om den får stå kallt i kylen i minst 1 timme.
- Garnera moussen med riven choklad och rostad mandel.
Kockens kommentar
Mousse kan med fördel förberedas ett dygn i förväg. Man kan även tillreda vit mokkamousse på vit blockchoklad. En enklare garnering är att lägga på en klick grädde i stället för vit blockchhoklad och mandel.
70-TALS NOSTALGIMENY
Fler recept inom Hummermeny (klassiskt)
Liknande recept som Alternativ: Mokkamousse
-
Carpaccio variazione-tre sorters oxfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjärtlig chokladmousse för 2
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alternativ: Mokkamousse
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle