Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2245 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Marulksfilé 800.0 gram 23%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 29%
Sås:
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Blandsvamp 200.0 gram 2%
Torrt vitt vin 1.0 dl 3%
Vatten 2.0 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 2%
Grädde (matlagningsgrädde) 2.0 dl 14%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 24%
Läs om:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Lägg nötterna på en plåt och sätt in i ugnen. Rosta 4-5 minuter tills de fått lite färg. Eller rosta dem i torr panna. Ta ut och mosa nötterna i en mortel till grovt mjöl. Stäng inte av ugnen.
- Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra lätt, samt rulla filéerna i nötkrosset.
- Sås: Skala och finhacka lök. Rensa svamp och skär i bitar. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och fräs lök och svamp cirka 5 minuter.
- Tillsätt vin och låt vätskan koka bort. Tillsätt vatten+fond samt grädde. Låt småkoka, tills såsen är ganska tjock. Tillsätt resterande mosade hasselnötter. Smaka av med salt och peppar.
- Skala potatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk.
- Hetta upp rikligt med smör i en panna på medelvärme och stek fisken 1-2 minuter på var sida.
- Fetta in en långpanna och lägg över fisken. Sätt in i ugnen och efterstek 7-8 minuter.
- Pressa potatisen och tillsätt lite smör. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Nötpanerad marulk i svampsås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: