Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön sparris färsk

300.0 

gram

Vit sparris färsk

8.0 

styck

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Vispgrädde

1.0 

dl

Mousserat vin

1.0 

dl

Skinka lufttorkad

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 278 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 300.0 gram 10%

Vit sparris färsk 8.0 styck 20%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Vispgrädde 1.0 dl 46%

Mousserat vin 1.0 dl 9%

Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%

Tillagning (45 min )

  1. Skölj och skiva grönsparris fint. Skala och skär vit sparris i änden.

  2. Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylskåp eller frys.

  3. Koka den vita sparrisen i saltat vatten i cirka 5 minuter, kyl av med kallt vatten. Rulla in den i skinka.

  4. Vispa grädde lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparrissoppan, behålla lite fluff på toppen. Häll upp i glas häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten. Servera.

Kockens kommentar

Denna rätt ingår i Rent a Chefs sommarmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Sparrisduo

Huvudrätt: Halstrad röding

Efterrätt: Chokladkaka

Fler recept inom Harfilémeny

Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)