Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 300.0 gram 10%
Vit sparris färsk 8.0 styck 20%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Mousserat vin 1.0 dl 9%
Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skölj och skiva grönsparris fint. Skala och skär vit sparris i änden.
- Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylskåp eller frys.
- Koka den vita sparrisen i saltat vatten i cirka 5 minuter, kyl av med kallt vatten. Rulla in den i skinka.
- Vispa grädde lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparrissoppan, behålla lite fluff på toppen. Häll upp i glas häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten. Servera.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs sommarmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Harfilémeny
Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan