Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 524

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 5
Recept: 6580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 38%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vetemjöl 4.0 dl 13%
Smör och/el. matolja 125.0 gram 14%
Strösocker 1.0 msk 1%
Bakpulver 0.5 tsk 0%
Fyllning:
Sötmandelkärna 400.0 gram 37%
Smör el. margarin 200.0 gram 22%
Strösocker 2.0 dl 12%
Vetemjöl 4.0 msk 2%
Mjölk 0.6 dl 1%
Tillbehör:
Pajform (22-25 cm) > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Smält matfett och låt det svalna.
- Häll mjöl, socker, bakpulver och matfett i en bunke och knåda snabbt ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ formen i kylskåp. Sätt ugnen på 200ºC.
- Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme, tills smöret har smält. Se upp så att den inte bränns vid. Låt svalna.
- Skålla (koka hastigt) mandeln i vatten. Tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna.
- Ta ut pajformen och häll i mandeln. Häll smörblandningen över mandlarna. Sätt in pajen på galler mitt i ugnen. Grädda i cirka 25 minuter till fin färg. Låt svalna. Lossa försiktigt från form.
Kockens kommentar
Byt gärna ut en del av mandeln mot andra nötter. Dessa kan med fördel rostas i torr panna några minuter för att få mer smak. Tårtan kan förvaras svalt i 3-4 dagar eller frysas. Tosca innebär i allmänhet finbröd med knäckigt mandeltäcke.
Fler recept inom Harfilémeny
Liknande recept som Toscapaj
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan