Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör och/el. matolja

125.0 

gram

Strösocker

1.0 

msk

Bakpulver

0.5 

tsk

 

Fyllning:

 

Sötmandelkärna

400.0 

gram

el. skivad mandel

 

 

Smör el. margarin

200.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

msk

Mjölk

0.6 

dl

 

Tillbehör:

 

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 524

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 38%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 4.0 dl 13%

Smör och/el. matolja 125.0 gram 14%

Strösocker 1.0 msk 1%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

 

Fyllning:

Sötmandelkärna 400.0 gram 37%

el. skivad mandel 0%

Smör el. margarin 200.0 gram 22%

Strösocker 2.0 dl 12%

Vetemjöl 4.0 msk 2%

Mjölk 0.6 dl 1%

 

Tillbehör:

Pajform (22-25 cm) > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Smält matfett och låt det svalna.

  2. Häll mjöl, socker, bakpulver och matfett i en bunke och knåda snabbt ihop till deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Ställ formen i kylskåp. Sätt ugnen på 200ºC.

  3. Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme, tills smöret har smält. Se upp så att den inte bränns vid. Låt svalna.

  4. Skålla (koka hastigt) mandeln i vatten. Tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna.

  5. Ta ut pajformen och häll i mandeln. Häll smörblandningen över mandlarna. Sätt in pajen på galler mitt i ugnen. Grädda i cirka 25 minuter till fin färg. Låt svalna. Lossa försiktigt från form.

Kockens kommentar

Byt gärna ut en del av mandeln mot andra nötter. Dessa kan med fördel rostas i torr panna några minuter för att få mer smak. Tårtan kan förvaras svalt i 3-4 dagar eller frysas. Tosca innebär i allmänhet finbröd med knäckigt mandeltäcke.

Fler recept inom Harfilémeny

Liknande recept som Toscapaj