Glaserad harfilé med hasselbackspotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Glaserad harfilé med hasselbackspotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Harfilé

600.0 

gram

Honung flytande

2.0 

msk

Rosmarin torkad

4.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

8.0 

styck

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Ströbröd

1.0 

dl

 

Sås:

 

Champinjoner

50.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Balsamvinäger röd }

3.0 

msk

Vatten till sås

6.0 

dl

Viltfond koncentrerad

2.0 

msk

Rönnbärsgelé

2.0 

msk

Matlagningsmjöl

1.0 

msk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Pistaschmandel

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3064 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 464 gram)

Ingredienser

Visa:

Harfilé 600.0 gram 23%

Honung flytande 2.0 msk 5%

Rosmarin torkad 4.0 msk 2%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 8.0 styck 18%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Ströbröd 1.0 dl 7%

 

Sås:

Champinjoner 50.0 gram 0%

Purjolök 1.0 styck 2%

Balsamvinäger röd } 3.0 msk 2%

Vatten till sås 6.0 dl 0%

Viltfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Rönnbärsgelé 2.0 msk 3%

Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 6%

Pistaschmandel 1.0 dl 12%

Salt och peppar 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.

  2. Skala och snitta potatis. Lägg i smord form. Pensla med lite smält smör. Sätt i ugn i 40 minuter. Pensla med smör igen efter halva tiden och strö över ströbröd och salt. För detaljbeskrivning se separat recept.

  3. Hacka svamp och skiva purjo. Fräs detta 5 minuter i smör. Tillsätt vinäger och vatten+fond. Låt småkoka 15 minuter. Smaksätt med steksky. Tillsätt mjöl för tjockare sås. Sila av såsen. Tillsätt mandeln. För detaljbeskrivning se separat recept.

  4. Klappa harfiléer med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp smör i panna på medelhög värme och bryn filéerna runt om. Låt vila i cirka 10 minuter.

  5. Ta ut potatisen och sätt ugnen på 250ºC.

  6. Lägg köttet på ugnsgaller över plåt. Pensla köttet med honung. Sätt in köttet i ugnen i 5-10 minuter. Ta ut och skär upp filéerna på längden.

Kockens kommentar

Glasera innebär att man ger något en blank yta, man täcker med glasyr. Glasering kan ske med smör, gelé, socker, steksky, choklad, vatten e.d. I detta recept glaserade vi filéerna med honung.

Tillbehörsrecept

Hasselbackspotatis

Viltsås

Enkel grönsallad

Rotsellerisallad

Fler recept inom Harfilémeny

Liknande recept som Glaserad harfilé med hasselbackspotatis