Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Harfilé 600.0 gram 23%
Honung flytande 2.0 msk 5%
Rosmarin torkad 4.0 msk 2%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Potatis 8.0 styck 18%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Sås:
Champinjoner 50.0 gram 0%
Purjolök 1.0 styck 2%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 2%
Vatten till sås 6.0 dl 0%
Viltfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Rönnbärsgelé 2.0 msk 3%
Matlagningsmjöl 1.0 msk 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Pistaschmandel 1.0 dl 12%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skala och snitta potatis. Lägg i smord form. Pensla med lite smält smör. Sätt i ugn i 40 minuter. Pensla med smör igen efter halva tiden och strö över ströbröd och salt. För detaljbeskrivning se separat recept.
- Hacka svamp och skiva purjo. Fräs detta 5 minuter i smör. Tillsätt vinäger och vatten+fond. Låt småkoka 15 minuter. Smaksätt med steksky. Tillsätt mjöl för tjockare sås. Sila av såsen. Tillsätt mandeln. För detaljbeskrivning se separat recept.
- Klappa harfiléer med rosmarin, salt och peppar. Hetta upp smör i panna på medelhög värme och bryn filéerna runt om. Låt vila i cirka 10 minuter.
- Ta ut potatisen och sätt ugnen på 250ºC.
- Lägg köttet på ugnsgaller över plåt. Pensla köttet med honung. Sätt in köttet i ugnen i 5-10 minuter. Ta ut och skär upp filéerna på längden.
Kockens kommentar
Glasera innebär att man ger något en blank yta, man täcker med glasyr. Glasering kan ske med smör, gelé, socker, steksky, choklad, vatten e.d. I detta recept glaserade vi filéerna med honung.
Tillbehörsrecept
Fler recept inom Harfilémeny
Liknande recept som Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Glaserad harfilé med hasselbackspotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blodapelsingranité (efterrätt)
Tid: 1 tim 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan