Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 176
 
    
                Kcal / portion: 728
 
    
                GBR (GI) / port: 8
Recept: 2913 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödingfilé 600.0 gram 31%
Sås:
Ägg 1.0 styck 2%
Kapris 1.0 msk 0%
Chilifrukt färsk 0.5 styck 0%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Matolja (rapsolja) 1.5 dl 41%
Tillbehör:
Färskpotatis med skal 0.8 kilo 16%
Vårlök 1.0 styck 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Olivolja 2.0 msk 8%
Kockskolan:
Hotade fiskarter > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Skölj och skär vårlök i tunna skivor. Pressa limejuice. Finhacka kapris, gräslök, chili. Putsa och dela rödingen i två bitar per filé.
- Tvätta och koka potatis. När det kokat upp, lägg i ägg i exakt 3 minuter. Ta upp och kyl ägget. Låt potatisen koka i ytterligare ca 15 minuter.
- Värm (grill-)panna till högsta värme. Gnid in ett tunt lager olja i pannan. Halstra rödingen hårt med skinnsidan nedåt i 30-60 sekunder. Vänd fisken och stek köttsidan på samma sätt.
- Lägg fisken på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn i 10-15 minuter.
- Sås: Dela och skrapa ur ägget i en bunke. Tillsätt kapris, chili, gräslök och citronjuice. Vispa ned matolja till lagom konstistens. Salta och peppra efter smak.
- Häll av vattnet och krossa potatisen grovt med en träslev. Blanda försiktigt i olivolja, limejuice, vårlök och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen.Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Halstrad röding med färskpotatiskompott
- 
                
                    Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurtTid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling 
- 
                
                    Lax och torsk i potatismosTid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Pestofylld rödingTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf 
- 
                
                    Lax i folie med chorizo och sötpotatisTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Janssons laxfrestelseTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Laxfilé i ugnTid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsaTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gorgonzolafylld laxTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              