Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön sparris färsk

300.0 

gram

Vit sparris färsk

8.0 

styck

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Vispgrädde

1.0 

dl

Mousserat vin

1.0 

dl

Skinka lufttorkad

4.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 278 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 300.0 gram 10%

Vit sparris färsk 8.0 styck 20%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Vispgrädde 1.0 dl 46%

Mousserat vin 1.0 dl 9%

Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min )

  1. Grön sparris: Skölj och skiva grön sparris. Kasta torr nederdel.
  2. Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen).
  3. Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Häll upp i glas och ställ kallt.
  4. Vit sparris: Skär bort den torra änden och skala sparrisen noga. Läs mer > Så lagas vit sparris.
  5. Koka den vita sparrisen i saltat vatten i cirka 5 minuter. Kyl av i kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
  6. Servera: Vispa grädden lätt. Häll grädden försiktigt över sparrissoppan. Vrid ett par varm med svartpepparkvarn över. Toppa med mousserande vin. Lägg sparrisknytet över glaskanten.

Kockens kommentar

 

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Sparrisduo

Huvudrätt: Halstrad röding

Efterrätt: Chokladkaka

Fler recept inom Kall förrättssoppa

Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)