Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 345

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2869 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 27%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 175.0 gram 44%
Mörk choklad <70% 100.0 gram 19%
Strösocker 1.0 dl 13%
Ägg 2.0 styck 4%
Muffinsformar (papper) Äts ej
Tillbehör:
Vispgrädde 1.0 dl 13%
Punsch 3.0 cl 3%
Jordgubbar färska 5.0 dl 3%
Kockskolan:
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra in muffinsformarna. Smält smör och chokladen försiktigt i en kastrull.
- Vispa socker och ägg poröst. Blanda med chokladsmöret och häll ner smeten i formarna. Grädda chokladkakorna i cirka 20 minuter.
- Vispa under tiden grädde och rör ner punsch.
- Skär jordgubbarna i klyftor och lägg i en hög på tallriken. Gör små ägg av grädden och placera bredvid jordgubbarna. Ta ur chokladkakan ur formarna och placera bredvid grädden. Servera.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Chokladkaka med punschgrädde samt jordgubbar
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan