
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Dryckestips
De Saint Gall Premier Cru Extra Brut Blanc de Blancs
Torr vit champagne
Pris: 299 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 445

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödbeta 1.0 kilo 25%
Rucolasallat 100.0 gram 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Parmesan 50.0 gram 10%
Balsamvinäger röd } 1.0 dl 7%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%
Strösocker 0.5 msk 2%
Olivolja 0.5 dl 21%
Majsmjöl 1.0 msk 1%
Pinjenötter 1.0 dl 23%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
- Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
- Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
- Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika. Servera.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs höstmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Oxfilémeny
Liknande recept som Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Oxfile i ugn
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef