Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gräddädelost }

140.0 

gram

Färskost

100.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Färdiga pepparkakor >

15.0 

styck

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Vindruvor blå

100.0 

gram

Valnötskärnor

50.0 

gram

Strösocker

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.5 

msk

Svartpeppar nymald

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2031 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 28%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 143 gram)

Ingredienser

Visa:

Gräddädelost } 140.0 gram 27%

Färskost 100.0 gram 14%

Ägg 1.0 styck 3%

Färdiga pepparkakor > 15.0 styck 17%

Smör normalsaltat 3.0 msk 14%

Vindruvor blå 100.0 gram 4%

Valnötskärnor 50.0 gram 16%

Strösocker 1.0 msk 3%

Balsamvinäger röd } 1.5 msk 1%

Svartpeppar nymald 0%

Salt 0%

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smält färskost. Klä en brödform med smörpapper. Skölj druvorna och smula mögelosten i grova bitar. Krossa valnötterna. 

  2. Mosa pepparkakorna i en mortel och tillsätt smöret tills det blir en deg. Tryck ut degen i formens botten. Knäck ägg i en bunke och rör ut med färskosten. Vänd ner mögelosten och häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan långt ner i ugnen i cirka 20 minuter. Ställ sedan cheesecaken i kylen i cirka 2 timmar. Om ni har bråttom ställ den i frysen i cirka 30 minuter. Glacera valnötterna 10 minuter innan cheesecaken ska serveras.

  4. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och lägg i socker, vinäger och valnötter. Stek tills valnötterna är genomvarma. Dela vindruvorna på hälften och strö över salt och peppar. Servera cheesecaken med druvsallad och valnötterna som tillbehör.

Kockens kommentar

Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privat­personer, som vill uppleva något extra i privat miljö. Läs mer: Varor > Matupplevelser > Beställ en kock.

Fler recept inom Oxfilémeny

Liknande recept som Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter