Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1239 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 5%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Oxfilé hel bit 800.0 gram 78%
Parmaskinka skivad 16.0 skivor 38%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Hushållssnöre Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 180°C. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Oxfilen bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.
- Rulla oxfilen i salt och peppar. Lägg ut skinkan och strö färsk timjan. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.
- Lägg oxfilén på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.
- Servera gärna oxfilén med rödvinsås och klyftpotatis.
Kockens kommentar
Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.
Alternativ
Fler recept inom Oxfilémeny
Liknande recept som Oxfile i ugn
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Oxfile i ugn
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef