Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oxfilé hel bit

800.0 

gram

Parmaskinka skivad

16.0 

skivor

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Hushållssnöre

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1239 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 5%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 221 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxfilé hel bit 800.0 gram 78%

Parmaskinka skivad 16.0 skivor 38%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Hushållssnöre Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 180°C. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Oxfilen bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.

  2. Rulla oxfilen i salt och peppar. Lägg ut skinkan och strö färsk timjan. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop.

  3. Lägg oxfilén på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter.

  4. Servera gärna oxfilén med rödvinsås och klyftpotatis.

Kockens kommentar

Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.

Alternativ

Filé Oscar

Oxfilé med bearnaise

Klyftpotatis i ugn

Fler recept inom Oxfilémeny

Liknande recept som Oxfile i ugn