Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fikon färska

4.0 

styck

Muscovadosocker

 

 

el. farinsocker

 

 

 

Färdiga pepparkakor >

8.0 

st små

Roquefort 31% fett

20.0 

gram

Smör normalsaltat

 

 

 

Sås:

 

Portvin

2.0 

dl

Sirap ljus

0.5 

dl

Kanelstång 5 cm

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 4

Recept: 925 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 130 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon färska 4.0 styck 13%

Muscovadosocker 0%

el. farinsocker Äts ej

 

Färdiga pepparkakor > 8.0 st små 20%

Roquefort 31% fett 20.0 gram 8%

Smör normalsaltat 0%

 

Sås:

Portvin 2.0 dl 32%

Sirap ljus 0.5 dl 24%

Kanelstång 5 cm 2.0 styck 3%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Häll ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.

  3. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.

  4. Halvera fikon. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.

  5. Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.

Fler recept inom Oxfilémeny

Liknande recept som Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ