Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 4
Recept: 925 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fikon färska 4.0 styck 13%
el. farinsocker Äts ej
Färdiga pepparkakor > 8.0 st små 20%
Roquefort 31% fett 20.0 gram 8%
Sås:
Portvin 2.0 dl 32%
Sirap ljus 0.5 dl 24%
Kanelstång 5 cm 2.0 styck 3%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt småkoka i 15 minuter till halv mängd.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Smula ner pepparkakorna. Smula ner roquefort. Rör om och lägg över på hushållspapper.
- Halvera fikon. Strö över socker. Lägg i ugnssäker form och sätt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Häll sås på serveringsfat, lägg på fikon och strö över pepparkakssmul.
Fler recept inom Oxfilémeny
Liknande recept som Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Oxfile i ugn
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portvinsgratinerade fikon med pepparkaksströ
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Alternativ: Bluecheesecake med pepparkaka, druvsallad samt balsamicoglaserade valnötter
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef