Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.0 

kilo

Rucolasallat

100.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Parmesan

50.0 

gram

Balsamvinäger röd }

1.0 

dl

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Majsmjöl

1.0 

msk

Pinjenötter

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Laurent-Perrier Brut

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1645 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.0 kilo 27%

Rucolasallat 100.0 gram 2%

Basilika 1.0 kruka 0%

Parmesan 50.0 gram 11%

Balsamvinäger röd } 1.0 dl 8%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck 2%

Strösocker 0.5 msk 2%

Olivolja 0.5 dl 23%

Majsmjöl 1.0 msk 2%

Pinjenötter 1.0 dl 25%

 

Kockskolan:

Om carpaccio > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
  2. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
  4. Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
  5. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
  6. Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika och någon skiva parmesan.

Meny à la Rent a Chef:

Förrätt: Rödbetscarpaccio

Huvudrätt: Rosmarinsdoftande lammrygg

Efterrätt: Karamelliserade äpplen

Fler recept inom Gröna förrätter

Liknande recept som Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)