Entrecoterulader med rödbetssalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Entrecoterulader med rödbetssalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote tunna skivor

600.0 

gram

Bakpotatis

0.8 

kilo

el. potatis

 

 

Vispgrädde

0.5 

dl

Tryffelolja

1.0 

dl

Salt

 

 

Vatten

4.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

 

Salsa:

 

Rödbetor inlagda

200.0 

gram

Salladslök

5.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om rulader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Carolina Barrica Selection Reserve

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 629

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2518 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 526 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote tunna skivor 600.0 gram 34%

Bakpotatis 0.8 kilo 22%

el. potatis 0%

Vispgrädde 0.5 dl 7%

Tryffelolja 1.0 dl 30%

Salt 0%

Vatten 4.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%

 

Salsa:

Rödbetor inlagda 200.0 gram 5%

Salladslök 5.0 styck 1%

Kapris 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om rulader > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk.
  2. Salsa: Skär salladslök i skivor och hacka rödbetor i tärningar. Blanda lök, rödbetor och kapris.
  3. Mosa potatisen med potatisstöt. Blanda med grädde och tryffelolja. Smaka av med salt.
  4. Banka ut köttet till lövtunna skivor. Lägg en sträng potatismos per köttskiva och klä in den med en ny köttskiva, som bilden visar. Vik upp kanterna till en rullad.
  5. Koka upp vatten med fond. Häll het buljongen över köttet.
  6. Servera med rödbetssalsan.

Kockens kommentar

Denna rätt kan fungera som förrätt. Halvera i så fall ingrediensmängderna och skär "korvarna" i 3 cm-bitar.

Fler recept inom Entrecôte

Liknande recept som Entrecoterulader med rödbetssalsa