Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 629

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2518 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Entrecote tunna skivor 600.0 gram 34%
Bakpotatis 0.8 kilo 22%
el. potatis 0%
Vispgrädde 0.5 dl 7%
Tryffelolja 1.0 dl 30%
Salt 0%
Vatten 4.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Salsa:
Rödbetor inlagda 200.0 gram 5%
Salladslök 5.0 styck 1%
Kapris 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Om rulader > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk.
- Salsa: Skär salladslök i skivor och hacka rödbetor i tärningar. Blanda lök, rödbetor och kapris.
- Mosa potatisen med potatisstöt. Blanda med grädde och tryffelolja. Smaka av med salt.
- Banka ut köttet till lövtunna skivor. Lägg en sträng potatismos per köttskiva och klä in den med en ny köttskiva, som bilden visar. Vik upp kanterna till en rullad.
- Koka upp vatten med fond. Häll het buljongen över köttet.
- Servera med rödbetssalsan.
Kockens kommentar
Denna rätt kan fungera som förrätt. Halvera i så fall ingrediensmängderna och skär "korvarna" i 3 cm-bitar.
Fler recept inom Entrecôte
Liknande recept som Entrecoterulader med rödbetssalsa
-
Rosépepparentrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Plankstek, en 1900-tals klassiker
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecotestek primo - helstekt entrecôte
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecoterulader med rödbetssalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Steak Diane, entrecote i dianesås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan