Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 709

GBR (GI) / port: 9
Recept: 5674 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Entrecote i bit 1.0 kilo 25%
Vitlökspulver 2.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 3%
Färsk bönsallad:
Vaxbönor färska 250.0 gram 1%
Haricots verts färska 250.0 gram 1%
Körsbärstomater 200.0 gram 1%
Schalottenlök 3.0 styck 1%
Dressing:
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citronjuice (färsk) 2.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 7%
Kall bearnaise:
Creme fraiche 2.0 dl 11%
Dragon torkad 2.0 tsk 0%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Gul lök riven 2.0 msk 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Tillbehör:
Potatis 1.8 kilo 21%
Grönsallad 400.0 gram 1%
Vinbärsgelé 4.0 dl 23%
Kockskolan:
Så ugnslagas entrecote > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Skapat av: Svenskt kött
Tillagning (2 tim )
- Värm ugnen till 175°C.
- Gnid in kött med salt, peppar och vitlökspulver.
- Bryn i smör i het panna. Bryn köttet runt om till fin yta.
- Stek: Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Stick en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i nedre delen av ugnen. Stek till kärntemperatur 60°C, det tar cirka 1 timme per kilo. Då får du ett rosastekt kött. Låt köttet vila cirka 15 minuter innan det skärs upp.
- Färsk bönsallad: Halvera tomater. Skala och finhacka schalottenlök. Koka bönor i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Kyl i isvatten. Blanda bönorna med körsbärstomater och schalottenlök.
- Dressing: Finhacka vitlök. Blanda samman vitlök, citronsaft, olja, salt och peppar. Slå över bönsalladen.
- Kall bearnaise: Riv lök. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Låt den stå och mogna en stund före servering.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Entrecôte
Liknande recept som Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
-
Rosépepparentrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Plankstek, en 1900-tals klassiker
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecotestek primo - helstekt entrecôte
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecoterulader med rödbetssalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Steak Diane, entrecote i dianesås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan