Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote tunna skivor

800.0 

gram

Sesamfrön

1.0 

msk

 

Marinad:

 

Sojasås

4.0 

msk

Sesamolja

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Äpple utan skal

0.5 

styck

 

Tillbehör:

 

Jasminris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om marinering >

 

 

Så marineras kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

i Castei Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2452 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 429 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote tunna skivor 800.0 gram 46%

Sesamfrön 1.0 msk 2%

 

Marinad:

Sojasås 4.0 msk 2%

Sesamolja 1.0 msk 5%

Strösocker 1.0 msk 2%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Äpple utan skal 0.5 styck 1%

 

Tillbehör:

Jasminris 3.0 dl 41%

 

Kockskolan:

Om marinering > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Köttet skall vara av tunna skivor skuret i mindre bitar. Är det för tjockt, banka ut det med knuten näve. Skala och riv äpple. Skala och finhacka vitlök.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden. Låt ligga i 30 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Stek köttet snabbt 1-2 minuter i het (wok-­)panna och häll över kvarvarande marinad. Strö över sesamfrön.

Kockens kommentar

Yakiniku är en japansk rätt av marinerat kött, med ursprung från Korea där rätten heter Bulgogi (se dito recept). Förekommer även i andra asiatiska länder i många varianter.

Alternativ

Bulgogi

Fler recept inom Entrecôte

Liknande recept som Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote