Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2452 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Entrecote tunna skivor 800.0 gram 46%
Sesamfrön 1.0 msk 2%
Marinad:
Sojasås 4.0 msk 2%
Sesamolja 1.0 msk 5%
Strösocker 1.0 msk 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Äpple utan skal 0.5 styck 1%
Tillbehör:
Jasminris 3.0 dl 41%
Kockskolan:
Om marinering > Äts ej
Så marineras kött > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Köttet skall vara av tunna skivor skuret i mindre bitar. Är det för tjockt, banka ut det med knuten näve. Skala och riv äpple. Skala och finhacka vitlök.
- Marinad: Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden. Låt ligga i 30 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek köttet snabbt 1-2 minuter i het (wok-)panna och häll över kvarvarande marinad. Strö över sesamfrön.
Kockens kommentar
Yakiniku är en japansk rätt av marinerat kött, med ursprung från Korea där rätten heter Bulgogi (se dito recept). Förekommer även i andra asiatiska länder i många varianter.
Alternativ
Fler recept inom Entrecôte
Liknande recept som Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
-
Rosépepparentrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Plankstek, en 1900-tals klassiker
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecotestek primo - helstekt entrecôte
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecoterulader med rödbetssalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Steak Diane, entrecote i dianesås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan