Entrecote salsa verde med friterad palsternacka

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Entrecote salsa verde med friterad palsternacka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

 

Salsa verde:

 

Persilja finhackad

2.0 

dl

Basilika finhackad

1.0 

msk

Paprika grön

1.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Ansjovisfilé konserv

100.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

st små

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Palsternacka

2.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Hålslev >

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

Så grillas entrecote >

 

 

Om salsa verde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 872

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3488 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 12%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 488 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote 4.0 skivor 28%

Salt och peppar 0%

 

Salsa verde:

Persilja finhackad 2.0 dl 0%

Basilika finhackad 1.0 msk 0%

Paprika grön 1.0 styck 1%

Kapris 2.0 msk 0%

Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 6%

Schalottenlök 2.0 st små 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Olivolja 2.0 dl 43%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 15%

Palsternacka 2.0 styck 4%

Frityrolja till fritering Äts ej

Hålslev > Äts ej

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras rotfrukter > Äts ej

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Så grillas entrecote > Äts ej

Om salsa verde > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Salsa: Skala lök och ansa grönsaker. Mixa ingredienserna i mat­beredare eller med mixerstav till grov smet. Ställ kallt.
  3. Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
  4. Skiva palsternackan tunt med osthyvel. Fritera lite i taget i 1/2-1 minut tills de fått brun färg. Akta så att de inte svartbränns. Ta ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  5. Hetta upp grillpanna på hög värme. Stek båda sidorna till fin yta. Sänk värmen och efterstel i 2-4 minuter. Vänd köttskivorna minst en gång per minut för jämnare genomstekning. Salta och peppra köttet.
  6. Låt köttet vila 5-10 minuter. Servera.

Läs mer

Friterad palsternacka

Fler recept inom Entrecôte

Liknande recept som Entrecote salsa verde med friterad palsternacka