Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 872

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3488 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Entrecote 4.0 skivor 28%
Salsa verde:
Persilja finhackad 2.0 dl 0%
Basilika finhackad 1.0 msk 0%
Paprika grön 1.0 styck 1%
Kapris 2.0 msk 0%
Ansjovisfilé konserv 100.0 gram 6%
Schalottenlök 2.0 st små 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%
Olivolja 2.0 dl 43%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 15%
Palsternacka 2.0 styck 4%
Frityrolja till fritering Äts ej
Hålslev > Äts ej
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras rotfrukter > Äts ej
Så pannsteks entrecote > Äts ej
Så grillas entrecote > Äts ej
Om salsa verde > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Salsa: Skala lök och ansa grönsaker. Mixa ingredienserna i matberedare eller med mixerstav till grov smet. Ställ kallt.
- Värm oljan till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Skiva palsternackan tunt med osthyvel. Fritera lite i taget i 1/2-1 minut tills de fått brun färg. Akta så att de inte svartbränns. Ta ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
- Hetta upp grillpanna på hög värme. Stek båda sidorna till fin yta. Sänk värmen och efterstel i 2-4 minuter. Vänd köttskivorna minst en gång per minut för jämnare genomstekning. Salta och peppra köttet.
- Låt köttet vila 5-10 minuter. Servera.
Läs mer
Fler recept inom Entrecôte
Liknande recept som Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
-
Rosépepparentrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Plankstek, en 1900-tals klassiker
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecotestek primo - helstekt entrecôte
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecoterulader med rödbetssalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Steak Diane, entrecote i dianesås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan