Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2761 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Entrecote 4.0 skivor 36%
Smör normalsaltat 100.0 gram 26%
Rosépeppar hel 2.0 dl 5%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 19%
Smör 40.0 gram 11%
Mjölk 1.0 dl 2%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så pannsteks entrecote > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Tillred sallad.
- Krossa rosépepparn i en mortel. Klappa in salt och rikligt med rosépeppar på köttet.
- Stek: Hetta upp smör i panna på hög värme och bryn köttet på båda sidor till fin yta. Sänk till låg värme och efterstek i ytterligare 1-2 minuter per sida. Ta av pannan från spisen och låt köttet vila i pannan i 10 minuter.
- Mosa potatisen. Tillsätt lite smör och/eller mjölk. Salta och peppra. Forma gärna en ring av potatismoset på varje tallrik, tryck ner ett hål i mitten med en sked och häll i steksmöret.
Alternativt tillbehör
Fler recept inom Entrecôte
Liknande recept som Rosépepparentrecote
-
Rosépepparentrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Plankstek, en 1900-tals klassiker
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbel entrecote med kryddörter, Entrecôte aux fines herbes
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Helstekt entrecôte med färsk bönsallad och kall bearnaise
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Yakiniku, marinerad pannstekt entrecote
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecotestek primo - helstekt entrecôte
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecote med béarnaise och stekta kantareller
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Entrecote salsa verde med friterad palsternacka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecoterulader med rödbetssalsa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Steak Diane, entrecote i dianesås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan