Rosépepparentrecote

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rosépepparentrecote

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote

4.0 

skivor

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Rosépeppar hel

2.0 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör

40.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Barolo Barolo Serralunga d´Alba

Kryddigt rött vin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 690

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2761 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote 4.0 skivor 36%

Smör normalsaltat 100.0 gram 26%

Rosépeppar hel 2.0 dl 5%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 19%

Smör 40.0 gram 11%

Mjölk 1.0 dl 2%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Tillred sallad.
  3. Krossa rosépepparn i en mortel. Klappa in salt och rikligt med rosépeppar på köttet.
  4. Stek: Hetta upp smör i panna på hög värme och bryn köttet på båda sidor till fin yta. Sänk till låg värme och efterstek i ytterligare 1-2 minuter per sida. Ta av pannan från spisen och låt köttet vila i pannan i 10 minuter.
  5. Mosa potatisen. Tillsätt lite smör och/eller mjölk. Salta och peppra. Forma gärna en ring av potatismoset på varje tallrik, tryck ner ett hål i mitten med en sked och häll i steksmöret.

Alternativt tillbehör

Pommes frites

Fler recept inom Entrecôte

Liknande recept som Rosépepparentrecote