
Panngrillad ryggbiff med ingefärsrostade rotfrukter, paprikacoulies samt kaffesky
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1643 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 43%
Paprika röd/gul/orange 1.0 styck 2%
Blandade rotfrukter 1.0 kilo 19%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Timjan färsk 0.5 kruka 1%
Ingefära inlagd (gari) 150.0 gram 7%
Olivolja 2.0 msk 14%
Sås:
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Olivolja 1.0 msk 7%
Espresso/starkt kaffe 0.5 dl 0%
Sojasås japansk 2.0 msk 1%
Vatten 0.5 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Så grillas biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Låt köttet bli rumsvarmt.
Skär i 2 cm tjocka portionsbitar. - Sätt ugnen på grill 250°C.
- Dela paprika på hälften och ta bort skaft och det vita. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, salt och peppar.
Skala rotfrukter och skär i bitar (2x2 cm). Putsa köttet från fett och hinnor. Skär det i tjocka skivor. Brygg kaffe. - Ställ in paprika i ugnen och grilla i cirka 5 min, tills ytan är lite bränd. Ta ut.
- Blanda rotsakerna på en stor ugnsplåt med krossade vitlöksklyftor, olivolja, lite hacka timjan, salt, peppar, samt syltad ingefära. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden och sänk då till 150 grader och låt stå med luckan öppen.
- Hetta upp en (grill-)panna på högsta värme och lägg i biffen. Grilla i cirka 30 sekunder och vrid den ett halft varv och grilla lika länge. Vänd på biffen och gör likadant på andra sidan. Lägg åt sidan.
- Fräs tomatpuré i olivolja på medelvärme tills den nästan fastnar på botten, men utan att låta den bli svart.
Tillsätt kaffe, soja, kalvfond, kanelstång och vatten. Låt småkoka tills halv mängd. För tjockare konsistens, tillsätt lite matlagningsmjöl. - Dra av skalet från paprikan och mixa i en matberedare eller med mixer till jämn konsistens. Salta och peppra.
- När rotsakerna fått färg och rätt konsistens, ställ in biffarna på 150 grader i 10-15 minuter för att eftersteka. Låt biffarna vila i minst 10 minuter.
- Lägg rotsakerna högst upp på tallriken. Skär biffen diagonalt i två bitar så att man ser snittytan. Lägg dem mot varandra och ringla såsen runt om köttet. Forma paprikacollien och placera bredvid köttet. Garnera med en timjankvist.
Kockens kommentar
Coulis är enligt fransk kokkonst en fond eller puré, dvs ett koncentrat av saft, bär, vilt, fågel, fisk, skaldjur, grönsaker e.d. Används t.ex. till sås och soppa. Coulis de tomates är passerade tomater, tjockflytande tomatsås.Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Panngrillad ryggbiff med ingefärsrostade rotfrukter, paprikacoulies samt kaffesky
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan