Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 116
 
    
                Kcal / portion: 570
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 1000.0 gram 51%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 2.0 krm 0%
Smör 2.0 msk 8%
Rapsolja 2.0 msk 10%
Tillbehör:
Morot 400.0 gram 5%
Palsternacka 200.0 gram 5%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitvinsvinäger 4.0 msk 0%
Vitpeppar 4.0 korn 0%
Dragon färsk 0.5 kruka 0%
Vatten 2.0 dl 0%
Smör 50.0 gram 16%
Salt 0.5 tsk 0%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så ugnslagas biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Uppdragsgivare: Enjoy Wine & Spirits
Tillagning
- Rumstemperera köttet i några timmar. Skär köttet i två bitar på längden så att det blir som två filéer (ungefär som oxfilé). Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 100°C.
- Biff: Bryn runtom i smör och olja. Lägg på plåt och baka i mitten av ugnen till en innertemperatur på 58°C, i cirka 1 timme. Låt köttet vila cirka 10 minuter innan servering.
- Tillbehör: Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är helt mjuka. Häll av och mixa slätt med stavmixer eller i en blender.
- Skala och finhacka löken. Koka tillsammans med vinäger, pepparkorn, hackad dragon och vatten. All vätska ska koka in i löken. Plocka bort och släng pepparkornen.
- Vänd ner rotsakspuré och smör i löken. Rör runt till en puré och smaka av med salt.
- Servera den skivade biffenmed krispig grönsallad och en klick riktigt varm puré.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):| Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött | 
| Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött | 
| Rosaröd | 50-55°C | 75% rött | 
| Rosa | 55-60°C | Rosarött | 
| Medium | 60-65°C | Rosabrunt | 
| Välstekt | 65-70°C | Bunrosa | 
| Genomstekt | 70°C+ | Genombrun | 
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Helstekt biff med rotsaksbearnaise
- 
                
                    Helstekt biff med rotsaksbearnaiseSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ryggbiff med portvinssåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ryggbiff med bearnaise och bakpotatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftigaste ryggbiffen?Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lökTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    SkomakarlådaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök 
- 
                
                    Biff Greta, Biff specialTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    T-benstek med wasabidressing och bakad potatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Stroganoff - strimlad nötbiffTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flamberad pepparbiffTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                              