Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 118
 
    
                Kcal / portion: 631
 
    
                GBR (GI) / port: 11
Recept: 2524 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 28%
Champinjoner färska 150.0 gram 1%
Gul lök 1.0 st stor 3%
Creme fraiche 2.0 dl 26%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 36%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Saltgurka 4.0 styck 1%
Kockskolan:
Såtös > Äts ej
Så pannsteks biff > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Finhacka lök och skiva svamp. Skär köttet i strimlor. Förbered sallad.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp matfett i panna eller gryta på hög värme och bryn sedan köttstrimlorna hastigt i ett par minuter. Rör om.
- Sätt ner spisvärmen och tillsätt lök och champinjoner. Låt steka i ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt crème fraiche och tomatpuré (vänta med senapen). Sänk värmen och låt småkoka i cirka 3 minuter, tills såsen blir simmig, lätt tjock. Smaka av med citronjuice och senap.
Kockens kommentar
Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssland, senare adlad. Greve Paul Stroganoff, rysk diplomat på 1800-talet, lär vara upphovsman till receptet. Enligt ryktet var han i Sibirien och köttet var så hårt fruset att det bara gick att hugga i bitar. Enligt originalet skall det vara biff i rätten, men annat nötkött förekommer i olika recept till exempel innanlår. Numera förekommer även griskött som i receptet Korv stroganoff.
Jämför
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
- 
                
                    Helstekt biff med rotsaksbearnaiseSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ryggbiff med portvinssåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ryggbiff med bearnaise och bakpotatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftigaste ryggbiffen?Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lökTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    SkomakarlådaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök 
- 
                
                    Biff Greta, Biff specialTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    T-benstek med wasabidressing och bakad potatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Stroganoff - strimlad nötbiffTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flamberad pepparbiffTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              