Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 128
 
    
                Kcal / portion: 806
 
    
                GBR (GI) / port: 15
Recept: 3223 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
T-benstek ¤ 4.0 skivor 51%
Matfett till stekning 2.0 msk 6%
Marinad:
Sojasås japansk 3.0 msk Äts ej
Olivolja 2.0 msk Äts ej
Koriander färskhackad 2.0 msk Äts ej
Ingefära färsk 2.5 cm Äts ej
Farinsocker 1.0 msk Äts ej
Sherry (torr) 1.0 msk Äts ej
Dressing:
Gräddfil 3.5 dl 15%
Wasabipasta } 2.0 tsk 1%
Salladslök 3.0 styck 1%
Tillbehör:
Bakpotatis 4.0 styck 30%
Kockskolan:
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Baka potatis: Sätt ugnen på 225°C. Picka små hål i potatisen med en gaffel. Baka i ugnen i 1-2 tim eller mer. Baka gärna "för länge" (se nedan kommentar). Känn med sticka att de är klara.
- Marinera: Riv ingefära. Hacka koriander. Blanda marinadingredienser i en stor skål. Lägg i köttet och se till att marinaden täcker köttet. Täck över med folie och låt stå 1 timme i rumstemperatur.
- Dressing: Finhacka salladslök. Blanda med gräddfil och wasbipasta. Ställ i kylskåp.
- Grilla/steka: Lägg köttet på utegrillen, eller hetta upp en grillpanna med lite olja på högsta värme. Stek endast en T-benstek i taget i pannan. Det skall fräsa ordentligt när köttet läggs i pannan och under hela stektiden. För rosastekt totalt lika många minuter per sida som biffen är tjock mätt i centimeter. Läs mer > Så pannsteks biff.
- Låt köttet vila några minuter före servering.
Kockens kommentar
Se till att börja med bakpotatisen "för tidigt". Den kan inte stå i värmen för länge, flera timmar förstör inte potatisen. Däremot är det hopplöst om man måste vänta på ofärdig potatis. Läs mer > Bakad potatis.
Läs mer
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
- 
                
                    Helstekt biff med rotsaksbearnaiseSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Ryggbiff med portvinssåsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Ryggbiff med bearnaise och bakpotatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftigaste ryggbiffen?Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lökTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    SkomakarlådaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök 
- 
                
                    Biff Greta, Biff specialTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    T-benstek med wasabidressing och bakad potatisTid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Biff Stroganoff - strimlad nötbiffTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Flamberad pepparbiffTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              