Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cannellinibönor konserverad

400.0 

gram

Ostronskivling färsk

250.0 

gram

el. annan svamp

 

 

Svartrot

2.0 

styck

Grädde

2.5 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Gul lök

0.5 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rapsolja

3.0 

dl

Whisky

2.0 

msk

Vatten

2.5 

dl

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1070

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 24%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 410 gram)

Ingredienser

Visa:

Cannellinibönor konserverad 400.0 gram 10%

Ostronskivling färsk 250.0 gram 2%

el. annan svamp 0%

Svartrot 2.0 styck 3%

Grädde 2.5 dl 21%

Creme fraiche 1.0 dl 8%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%

Gul lök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Rapsolja 3.0 dl 53%

Whisky 2.0 msk 1%

Vatten 2.5 dl 0%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras rotfrukter > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min )

  1. Finhacka löken och fräs i olivolja i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills de börjar ta färg. Tillsätt bönorna och låt sjuda på lägsta värme i ca 10 min. Tillsätt kycklingfond och mixa soppan med mixerstav eller matberedare till en slät soppa. Sila av.
  2. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt grädde och créme fraiche, låt koka in på medellåg värme. Smaka av med salt. Riv svampen i strimlor och stek på medelhög värme i stekpanna, tillsätt whisky.
  3. Skala och riv svartroten i långa strimlor. Hetta upp rapsolja i en panna/kastrull till 190ēC och fritera svartroten i ca 1 min. Tag upp och lägg på hushållspapper.
  4. Lägg svampen i djupa tallrikar, tillsätt soppan och toppa med den friterade svartroten. Servera.

Kockens kommentar

Denna rätt ingår i Rent a Chefs vintermeny. Rent a Chef hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner som vill uppleva något extra i privat miljö.

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Skummig bönsoppa

Huvudrätt: Grillad ryggbiff

Efterrätt: Bluecheesecake

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)