
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1070

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 24%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Cannellinibönor konserverad 400.0 gram 10%
Ostronskivling färsk 250.0 gram 2%
Svartrot 2.0 styck 3%
Grädde 2.5 dl 21%
Creme fraiche 1.0 dl 8%
Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%
Gul lök 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%
Rapsolja 3.0 dl 53%
Whisky 2.0 msk 1%
Vatten 2.5 dl 0%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras rotfrukter > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Finhacka löken och fräs i olivolja i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills de börjar ta färg. Tillsätt bönorna och låt sjuda på lägsta värme i ca 10 min. Tillsätt kycklingfond och mixa soppan med mixerstav eller matberedare till en slät soppa. Sila av.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt grädde och créme fraiche, låt koka in på medellåg värme. Smaka av med salt. Riv svampen i strimlor och stek på medelhög värme i stekpanna, tillsätt whisky.
- Skala och riv svartroten i långa strimlor. Hetta upp rapsolja i en panna/kastrull till 190ēC och fritera svartroten i ca 1 min. Tag upp och lägg på hushållspapper.
- Lägg svampen i djupa tallrikar, tillsätt soppan och toppa med den friterade svartroten. Servera.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs vintermeny. Rent a Chef hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner som vill uppleva något extra i privat miljö.Meny ā la Rent a Chef:
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan