Fisk- och räksoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisk- och räksoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Piggvarfilé

150.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Räkor med skal

125.0 

gram

Grädde

0.5 

liter

Mjölk

2.5 

dl

Svampfond konc. }

0.5 

dl

Salt

 

 

Kryddgrönt

 

 

 

Kockskolan:

 

Ger 1 tallrik/portion

 

Hotade fiskarter >

 

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut

Mousserat torrt rosévin
Pris: 745 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2165 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 238 gram)

Ingredienser

Visa:

Piggvarfilé 150.0 gram 6%

el. annan vitfisk 0%

Räkor med skal 125.0 gram 3%

Grädde 0.5 liter 83%

Mjölk 2.5 dl 7%

Svampfond konc. } 0.5 dl 1%

Salt 0%

Kryddgrönt 0%

 

Kockskolan:

Ger 1 tallrik/portion 

Hotade fiskarter > Äts ej

Om skaldjursbuljong > %

Tillagning (15 min + 10 min )

  1. Skär fisken i tunna skivor, mindre bitar. Rensa räkorna.
  2. Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
    Smaka av med salt.
  3. Lägg den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.

Kockens kommentar

Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Har man tillgång till hemlagad skaldjursbuljong kan man med fördel byta ut mjölken mot denna. Tillsätt i så fall lite mer grädde. Se recept > Koka räkbuljong.

Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk. Läs mer > Hotad fiskart.

Passar till

Koka räkbuljong

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Fisk- och räksoppa (förrätt)