Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2165 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Piggvarfilé 150.0 gram 6%
Räkor med skal 125.0 gram 3%
Grädde 0.5 liter 83%
Mjölk 2.5 dl 7%
Svampfond konc. } 0.5 dl 1%
Salt 0%
Kryddgrönt 0%
Kockskolan:
Ger 1 tallrik/portion
Hotade fiskarter > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 10 min )
- Skär fisken i tunna skivor, mindre bitar. Rensa räkorna.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
Smaka av med salt. - Lägg den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Har man tillgång till hemlagad skaldjursbuljong kan man med fördel byta ut mjölken mot denna. Tillsätt i så fall lite mer grädde. Se recept > Koka räkbuljong.
Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk. Läs mer > Hotad fiskart.
Passar till
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Fisk- och räksoppa (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan