Japansk misosoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Japansk misosoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Misopulver (till soppa)

4.0 

förp.

Tofu sojabönost

50.0 

gram

Babyspenat

12.0 

blad

Vatten

6.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 19

Kcal / portion: 30

GBR (GI) / port: 0

Recept: 122 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 162 gram)

Ingredienser

Visa:

Misopulver (till soppa) 4.0 förp. 68%

Tofu sojabönost 50.0 gram 30%

Babyspenat 12.0 blad 1%

Vatten 6.0 dl 0%

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Ta bort stjälkarna på spenaten. Skär tofu i tärningar.
  2. Häll vatten och misopulver i en kastrull.
    (Vattenmängd enligt förpackning). Tillsätt tofu och spenat. Låt koka upp.

Kockens kommentar

Miso är en traditionell japansk sojaprodukt, vanligen framställd av soja och ris eller korn, salt och vatten. Miso finns att köpa i portions­påsar eller som pasta. Tofu är en sojaost som används på allehanda sätt i det japanska köket. Friteras, grillas, eller kokas i soppor och grytor Läs mer > Klicka på ingredienserna. Misosoppa brukar man få på sushirestauranger.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Japansk misosoppa (förrätt)