Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 19

Kcal / portion: 30

GBR (GI) / port: 0
Recept: 122 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Misopulver (till soppa) 4.0 förp. 68%
Tofu sojabönost 50.0 gram 30%
Babyspenat 12.0 blad 1%
Vatten 6.0 dl 0%
Kockskolan:
Om soppor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ta bort stjälkarna på spenaten. Skär tofu i tärningar.
- Häll vatten och misopulver i en kastrull.
(Vattenmängd enligt förpackning). Tillsätt tofu och spenat. Låt koka upp.
Kockens kommentar
Miso är en traditionell japansk sojaprodukt, vanligen framställd av soja och ris eller korn, salt och vatten. Miso finns att köpa i portionspåsar eller som pasta. Tofu är en sojaost som används på allehanda sätt i det japanska köket. Friteras, grillas, eller kokas i soppor och grytor Läs mer > Klicka på ingredienserna. Misosoppa brukar man få på sushirestauranger.
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Japansk misosoppa (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan