Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning

Foto: Film: French Cooking Academy, consomme royale

Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning

Lägg till ingredienser

Antal portioner (ā 2,5 dl): 6

Klarad buljong/fond

10.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Royale:

 

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

1.0 

dl

Vispgrädde

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så kokas ägg >

 

 

Så klaras buljong >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 125

GBR (GI) / port: 0

Recept: 751 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 227 gram)

Ingredienser

Visa:

Klarad buljong/fond 10.0 dl 11%

Salt och vitpeppar 0%

 

Royale:

Ägg 4.0 styck 33%

Mjölk 1.0 dl 8%

Vispgrädde 1.0 dl 48%

 

Kockskolan:

Så kokas ägg > Äts ej

Så klaras buljong > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

Tillagning (20 min + 24 tim )

Consommé Royale är konsommé med tärnad fin äggstanning (Oeufs Royale). Förbered i god tid, så är det bara att värma soppan innan servering. Se film, klicka på texten under bilden.

  1. Fond: Till konsommé används färdig klarad fond (buljong) av kalv, kyckling eller annat kött. Används buljong kokas den ner till smakrik fond. Se recept via länk nedan > Consommé.
  2. Tillaga i förväg Äggroyal. Se recept via länk nedan. Läs mer, klicka på ingrediensen. Kall äggroyal skärs i fyrkanter eller så stansar man ut fina former till exempel hjärtan som läggs i soppan. Skär i tärningar eller stansa ut cirklar eller andra figurer.
  3. Servera: Värm upp soppan, den skall serveras het. Smaka av. Häll upp i tallrik och lägg i äggtärningarna.

Kockens kommentar

Konsommé är en elegant aptitretande förrättssoppa. Den klara soppan serveras "klar", får inte grumlas av garnityr och annat. I Tyskland kallas sådan soppa för Hochzeits­suppe mit Eierstich ("bröllopssoppa med äggbitar"). Att anrätta själva rätten är enkelt, det är tillagningen av buljong som tar tid och själva klarningen som är lite komplicerad (läs mer > Så klaras buljong). Se recept > Consommé, klar buljong.

Consommé Julienne: Ett annat klassiskt alternativ är att servera soppan med finstrimlade rot- och grönsaker. Se recept via länk nedan > Consommé Julienne.

Receptet uppdaterat 2020

Alternativ

Consommé, klar buljong

Consommé Julienne

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning