Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1028

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 16%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 600.0 gram 36%
Apetina i olja 29% fett } 100.0 gram 8%
Schalottenlök finhackad 4.0 msk 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Timjan färsk 1.0 kruka 0%
Rosépeppar hel 1.0 tsk 0%
Gratäng:
Potatis 0.8 kilo 13%
Gul lök 1.0 styck 1%
Grädde (matlagningsgrädde) 5.0 dl 19%
Sås:
Smör normalsaltat 3.0 msk 7%
Vetemjöl 1.0 msk 1%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 8%
Oxfond koncentrerad 3.0 msk 1%
Chèvre 50.0 gram 4%
Peppar 0%
Kockskolan:
Om lammfärsbullar > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka timjan.
- Smöra en ugnsfast form och varva potatis, lök, salt och peppar. Häll över grädde och ställ in mitt i ugn. Låt grädda i cirka 45 minuter.
- Blanda färs med lök, timjan, salt och peppar. Forma plattrunda biffar. Peta in fetaosten i mitten av varje biff. Förslut färsen.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på hög värme tills fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.
- Sås: Smält smör och vispa ner vetemjöl. Häll på grädde och fond under vispning. Låt såsen koka upp. Tag av från plattan. Smula ner chévre. Smaksätt med peppar.
Passar till
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Fetaostfyllda lammfärsbiffar
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan