För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fetaostfyllda lammfärsbiffar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

600.0 

gram

Apetina i olja 29% fett }

100.0 

gram

Schalottenlök finhackad

4.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Timjan färsk

1.0 

kruka

Rosépeppar hel

1.0 

tsk

Matfett till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Gratäng:

 

Potatis

0.8 

kilo

Gul lök

1.0 

styck

Grädde (matlagningsgrädde)

5.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Vetemjöl

1.0 

msk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Oxfond koncentrerad

3.0 

msk

Chèvre

50.0 

gram

Peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om lammfärsbullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 1028

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 16%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 484 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 600.0 gram 36%

Apetina i olja 29% fett } 100.0 gram 8%

Schalottenlök finhackad 4.0 msk 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Timjan färsk 1.0 kruka 0%

Rosépeppar hel 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Gratäng:

Potatis 0.8 kilo 13%

Gul lök 1.0 styck 1%

Grädde (matlagningsgrädde) 5.0 dl 19%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Smör normalsaltat 3.0 msk 7%

Vetemjöl 1.0 msk 1%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 8%

Oxfond koncentrerad 3.0 msk 1%

Chèvre 50.0 gram 4%

Peppar 0%

 

Kockskolan:

Om lammfärsbullar > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skiva potatis. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka timjan.
  3. Smöra en ugnsfast form och varva potatis, lök, salt och peppar. Häll över grädde och ställ in mitt i ugn. Låt grädda i cirka 45 minuter.
  4. Blanda färs med lök, timjan, salt och peppar. Forma plattrunda biffar. Peta in fetaosten i mitten av varje biff. Förslut färsen.
  5. Hetta upp mat­fett i en stekpanna och stek biffarna på hög värme tills fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.
  6. Sås: Smält smör och vispa ner vetemjöl. Häll på grädde och fond under vispning. Låt såsen koka upp. Tag av från plattan. Smula ner chévre. Smaksätt med peppar.

Passar till

Honungsglacerade rotfrukter

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Fetaostfyllda lammfärsbiffar