För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gotländsk fårsmäcka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

600.0 

gram

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Potatis färdigkokt

2.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Persilja finhackad

3.0 

msk

Senap sötstark

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Saltgurka

 

 

 

Kockskolan:

 

Om lammfärsbullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Adobe Reserve Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 647

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2589 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 386 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 600.0 gram 57%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%

Potatis färdigkokt 2.0 styck 5%

Ägg 2.0 styck 6%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

Senap sötstark 1.0 msk 1%

Vatten 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 21%

Saltgurka 0%

 

Kockskolan:

Om lammfärsbullar > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Skala och koka tillbehörspotatisen i lättsaltat vatten. Förkoka även potatis som ingår i färsen om inte restpotatis finns att tillgå, eller byt ut mot ströbröd.
  2. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
  3. Mosa kokt potatis med ägg. Blanda alla ingredienser till en jämn, ganska lös smet.
  4. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Forma 4 biffar och "smäck" ner den i pannan. Stek på medelvärme i cirka 4 minuter på var sida.
  5. Sky: Vispa ur pannan med lite vatten, mjölk eller grädde.

Kockens kommentar

Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det vara "på riktigt" byter man ut senapen mot senapskorn. Blötlägg senapskornen i lite hett vatten i en timme. Senapskorn är milda i smaken. Grädde är en vanlig ingrediens i fårsmäckor.

Alternativt tillbehör

Potatismos

Rårörda lingon

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Gotländsk fårsmäcka