Lammfärsrulle med grekisk inspiration

Lammfärsrulle med grekisk inspiration

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammfärs

700.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ströbröd

0.5 

dl

Vatten

1.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Fetaost

50.0 

gram

Oliver svarta kalamata

50.0 

gram

Salt och svartpeppar

 

 

 

Gurkyoghurt:

 

Gurka

0.5 

styck

Yoghurt grekisk

2.0 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Mynta färsk

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Chakana Reserve Bonarda Old Vine

Smakrikt rött vin
Pris: 74 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 847

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3389 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 512 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 700.0 gram 51%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Vatten 1.5 dl 0%

Ägg 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%

Fetaost 50.0 gram 4%

Oliver svarta kalamata 50.0 gram 2%

Salt och svartpeppar 0%

 

Gurkyoghurt:

Gurka 0.5 styck 1%

Yoghurt grekisk 2.0 dl 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Rapsolja neutral 2.0 msk 7%

Mynta färsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 16%

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blötlägg ströbröd i vatten ca 10 minuter. Hacka lök och vitlök fint.
  3. Blanda med färs och tillsätt ägg, smulad fetaost, oliver och senap. Salta och peppra.
  4. Lägg färsen i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell. Baka i ugnen cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 63°C
  5. Låt den vila i minst 10 minuter innan den skärs i skivor.
  6. Gurkyoghurt: Skala och kärna ur gurka. Salta lätt och låt rinna av i durkslag cirka 10 minuter.
  7. Blanda gurka med yoghurt. Smaka av med vitlök, rapsolja samt färsk finhackad mynta. Salta och peppra.
  8. Potatis: Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare.
  9. Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis.
  10. Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk.
  11. Servera den skivade lammfärsrullen med råstekt potatis samt gurkyoghurt.

Passar till

Ris

Tomatsallad

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Lammfärsrulle med grekisk inspiration