Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 165
Kcal / portion: 847
GBR (GI) / port: 6
Recept: 3389 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 11%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 700.0 gram 51%
Gul lök 1.0 styck 2%
Ströbröd 0.5 dl 3%
Vatten 1.5 dl 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%
Fetaost 50.0 gram 4%
Oliver svarta kalamata 50.0 gram 2%
Gurkyoghurt:
Gurka 0.5 styck 1%
Yoghurt grekisk 2.0 dl 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rapsolja neutral 2.0 msk 7%
Mynta färsk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 16%
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blötlägg ströbröd i vatten ca 10 minuter. Hacka lök och vitlök fint.
- Blanda med färs och tillsätt ägg, smulad fetaost, oliver och senap. Salta och peppra.
- Lägg färsen i aluminiumfolie och forma som en smällkaramell. Baka i ugnen cirka 20 minuter eller till en innertemperatur på 63°C
- Låt den vila i minst 10 minuter innan den skärs i skivor.
- Gurkyoghurt: Skala och kärna ur gurka. Salta lätt och låt rinna av i durkslag cirka 10 minuter.
- Blanda gurka med yoghurt. Smaka av med vitlök, rapsolja samt färsk finhackad mynta. Salta och peppra.
- Potatis: Skala och skär potatis i tärningar eller skivor. Ju mindre, tunnare desto knaprigare.
- Hetta upp matfett i stekpanna. Stek potatisen i omgångar 5-10 minuter på hög värme i rikligt med matfett, tills potatisen fått fin färg. Vänd då och då. Lägg åt sidan och stek mer potatis.
- Efterstek all potatis på medelvärme tills potatisen är varm och lagom mjuk.
- Servera den skivade lammfärsrullen med råstekt potatis samt gurkyoghurt.
Passar till
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Lammfärsrulle med grekisk inspiration
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan