Salladswrap med lammfärswok

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salladswrap med lammfärswok

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

600.0 

gram

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Chilipulver

0.5 

tsk

Korianderfrö mald

2.0 

tsk

Spiskummin mald

1.0 

tsk

 

Salladslök

3.0 

styck

Kalvfond koncentrerad

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

Jordnötsolja

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Isbergssallat

1.0 

huvud

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Ekologisk 5,2

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2560 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 489 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 600.0 gram 58%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Chilipulver 0.5 tsk 0%

Korianderfrö mald 2.0 tsk 0%

Spiskummin mald 1.0 tsk 0%

 

Salladslök 3.0 styck 1%

Kalvfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Vatten 1.0 dl 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Jordnötsolja 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 35%

Isbergssallat 1.0 huvud 3%

Tillagning (35 min )

  1. Koka ris enligt  anvisning på förpackning.
  2. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme. Ringla lite matolja i pannan.
  3. Tillsätt färs, vitlök, chilipulver, koriander och spiskummin. Finfördela färsen med en trägaffel eller dylikt och rör om. Stek 3-5 minuter till fin brun färg.
  4. Ansa och skiva salladslök tunt. Tillsätt löken och fond med vatten i pannan. Låt koka tills all vätska kokat bort.
  5. Servera med sallad. Pressa limesaft över.

Kockens kommentar

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Salladswrap med lammfärswok