Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 32%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvfärs 500.0 gram 29%
Äggula 5.0 styck 8%
Vispgrädde 5.0 dl 57%
Ströbröd 0.5 dl 3%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda färs med äggulor och grädde. Smeten skall vara ganska lös. Salta och peppra.
- Häll ut ströbröd på en tallrik. Rulla färsen till små köttbullar. Skölj händerna i vatten emellanåt. Rulla bullarna i ströbrödet.
- Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked.
Kockens kommentar
Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Läs mer om Wallenbergare > Om köttbullar, köttfärsbiffar.
Alternativ
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Wallenbergare baby
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan