Lägg till ingredienser

Potioner: 4

Kalvfärs

500.0 

gram

Äggula

5.0 

styck

Vispgrädde

5.0 

dl

Ströbröd

0.5 

dl

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 32%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 222 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvfärs 500.0 gram 29%

Äggula 5.0 styck 8%

Vispgrädde 5.0 dl 57%

Ströbröd 0.5 dl 3%

Smör till stekning 1.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Blanda färs med äggulor och grädde. Smeten skall vara ganska lös. Salta och peppra.
  2. Häll ut ströbröd på en tallrik. Rulla färsen till små köttbullar. Skölj händerna i vatten emellanåt. Rulla bullarna i ströbrödet.
  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked.

Kockens kommentar

Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Läs mer om Wallenbergare > Om köttbullar, köttfärsbiffar.

Alternativ

Wallenbergare original

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Wallenbergare baby