Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 841

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammfärs 800.0 gram 59%
Ägg 4.0 styck 7%
Timjan torkad 2.0 tsk 0%
Spagetti 250.0 gram 26%
Saffran 0,5 gram 2.0 förp. 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 6%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Smöra en ugnsplåt eller lägg på bakplåtspapper.
- Blanda färs, ägg, timjan och lite salt samt peppar i en bunke. Rulla till köttbullar och lägg på plåten.
- Koka upp vatten med saffran och lite salt. Lägg i pastan och koka enligt anvisning på paketet.
- Sätt in köttbullarna i ugnen i cirka 8 minuter.
- Slå av vattnet från spagettin. Rör ner lite smör i pastan.
- Lägg upp pasta och köttbullar. Pressa över citronjuice.
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Lammköttbullar med saffranspagetti
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan