Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 11
Recept: 3148 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 2.0 styck 5%
Matolja till stekning 2.0 msk 8%
Fyllning:
Lammfärs 400.0 gram 31%
Oliver svarta kärnfria 1.0 dl 4%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Mynta färskhackad 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Fetaost 8.0 skivor 11%
Tillbehör:
Råris 4.0 dl 37%
Kockskolan:
Om köttfärsrätter > Äts ej
Kock: Beatrice, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Hacka oliver. Finhacka mynta. Skala och finhacka vitlök. Dela auberginerna på längden. Skeda ur innehållet i små bitar. Fetta in utsidan med lite matolja.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hetta upp olja i en panna och stek auberginebitarna mjuka i cirka 5 minuter.
- Blanda auberginehacket med färs, oliver, krossade tomater, mynta, vitlök, lite salt och peppar. Fyll detta i aubergineskalen. Lägg på skivad ost.
- Lägg auberginen i oljad ugnsfast form. Sätt in i ugnen i närmare 1 timme.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Passar till
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan