Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Aubergine

2.0 

styck

Matolja till stekning

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Lammfärs

400.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

1.0 

dl

Krossade tomater

400.0 

gram

Mynta färskhackad

1.0 

msk

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Fetaost

8.0 

skivor

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

4.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Etnico Red Blend

Smakrikt rött vin

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3148 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 610 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 styck 5%

Matolja till stekning 2.0 msk 8%

 

Fyllning:

Lammfärs 400.0 gram 31%

Oliver svarta kärnfria 1.0 dl 4%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Mynta färskhackad 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Fetaost 8.0 skivor 11%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Råris 4.0 dl 37%

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Hacka oliver. Finhacka mynta. Skala och finhacka vitlök. Dela auberginerna på längden. Skeda ur innehållet i små bitar. Fetta in utsidan med lite matolja.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek auberginebitarna mjuka i cirka 5 minuter.
  4. Blanda auberginehacket med färs, oliver, krossade tomater, mynta, vitlök, lite salt och peppar. Fyll detta i aubergineskalen. Lägg på skivad ost.
  5. Lägg auberginen i oljad ugnsfast form. Sätt in i ugnen i närmare 1 timme.
  6. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

Passar till

Tomatsallad

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta