Lammfärsbiff med champinjoner

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lammfärsbiff med champinjoner

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammfärs

800.0 

gram

Champinjoner färska

150.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis kokt

10.0 

styck

Ättiksgurka konserv

200.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Selvarossa Salice Salentino

Kryddigt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 828

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3313 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 800.0 gram 60%

Champinjoner färska 150.0 gram 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Ägg 1.0 styck 2%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis kokt 10.0 styck 21%

Ättiksgurka konserv 200.0 gram 3%

Smör till stekning 2.0 msk 6%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök. Finhacka champinjoner.
  2. Fräs lök och svamp på medelvärme utan att bränna cirka 5 minuter. Låt svalna.
  3. Skär potatis i jämnstora bitar. Stek potatis i smör till fin färg.
  4. Blanda lammfärs, ägg och svamphacket. Salta och peppra.
  5. Forma färsen till plattrunda biffar. Stek biffarna i smör på medelhög värme tills genomstekt, cirka 5 minuter på var sida.

Kockens kommentar

Ett bra sätt att använda överbliven potatis är att steka den. Finns det ingen sådan hemma går det bra att koka potatis låta dem svalna och sedan steka. Lägg då till 30 minuter på tillagningstiden.

Sallad till maten

Enkel tomatsallad

Tomat- och avokadosallad

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Lammfärsbiff med champinjoner