Honungsglacerade rotfrukter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Honungsglacerade rotfrukter

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Morot

6.0 

styck

Palsternacka

4.0 

styck

Honung

1.0 

msk

Sojasås

4.0 

msk

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 6

Recept: 628 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 255 gram)

Ingredienser

Visa:

Morot 6.0 styck 37%

Palsternacka 4.0 styck 46%

Honung 1.0 msk 11%

Sojasås 4.0 msk 7%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks rotfrukter > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Skala och hacka morötter och palsternackor i små tärningar.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotfrukterna på medelhög värme i några minuter tills de börjar ta färg.
  3. Sänk till medelvärme och häll på honung och soja. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen peppar. Servera rotfrukterna till kött- eller fågelrätter.

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Honungsglacerade rotfrukter