Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 6
Recept: 628 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Morot 6.0 styck 37%
Palsternacka 4.0 styck 46%
Honung 1.0 msk 11%
Sojasås 4.0 msk 7%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Så pannsteks rotfrukter > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och hacka morötter och palsternackor i små tärningar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotfrukterna på medelhög värme i några minuter tills de börjar ta färg.
- Sänk till medelvärme och häll på honung och soja. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen peppar. Servera rotfrukterna till kött- eller fågelrätter.
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Honungsglacerade rotfrukter
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan