Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3040 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 24%
Köttfärsröra:
Blandfärs 400.0 gram 25%
Gul lök 2.0 styck 3%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Fond koncentrerad 1.5 msk 1%
Örtkryddor torkade 1.0 tsk 0%
Svartpeppar nymald 1.0 krm 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 6%
Ostsås:
Smör el. margarin 2.0 msk 7%
Vetemjöl 4.0 msk 4%
Mjölk 8.0 dl 16%
Hårdost riven 3.0 dl 14%
Kockskolan:
Om ugnslagad köttfärs > Äts ej
Om pastaplattor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 25 min )
- Köttfärsröra: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på låg värme 5-7 minuter.
- Höj till medelhög värme. Tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring 5 minuter. Finfördela köttet med en trägaffel. Tillsätt övriga ingredienser som hör till köttfärsröran.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ostås: Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl och mjölk. Låt småkoka på låg värme i cirka 4 minuter. Salta. Riv ost. Tag av från plattan, rör ner 2/3 av osten.
- Lasagne: Varva i ugnsform ostsås, lasagneplattor och köttfärs. Ostsås underst och överst. Strö över resten av osten. Sätt in mitt i ugn. Grädda i cirka 45 minuter. Lasagne går utmärkt att frysa.
Kockens kommentar
Moment 1-3 kan beredas i förväg och sedan sparas kallt till nästa dag. Kylskåpskall lasagne lagas i 200°C och i cirka 40 minuter. Hemgjorda lasagneplattor måste förkokas, köpta i butik behöver det inte. Läs mer > Om pastaplattor. Se recept via länk nedan > Hemlagad färsk pasta.
Alternativ
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli