Lasagne Bolognese, klassisk lasagne

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lasagne Bolognese, klassisk lasagne

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lasagneplattor torkad

10.0 

styck

 

Köttfärsröra:

 

Blandfärs

400.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Krossade tomater

400.0 

gram

Fond koncentrerad

1.5 

msk

Örtkryddor torkade

1.0 

tsk

t.ex. basilika el. timjan

 

 

Svartpeppar nymald

1.0 

krm

Salt

0.5 

tsk

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Ostsås:

 

Smör el. margarin

2.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

msk

Mjölk

8.0 

dl

Hårdost riven

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om ugnslagad köttfärs >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 590 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor torkad 10.0 styck 24%

 

Köttfärsröra:

Blandfärs 400.0 gram 25%

Gul lök 2.0 styck 3%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Fond koncentrerad 1.5 msk 1%

Örtkryddor torkade 1.0 tsk 0%

t.ex. basilika el. timjan %

Svartpeppar nymald 1.0 krm 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 6%

 

Ostsås:

Smör el. margarin 2.0 msk 7%

Vetemjöl 4.0 msk 4%

Mjölk 8.0 dl 16%

Hårdost riven 3.0 dl 14%

 

Kockskolan:

Om ugnslagad köttfärs > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

Tillagning (1 tim 25 min )

  1. Köttfärsröra: Skala och finhacka lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på låg värme 5-7 minuter.
  2. Höj till medelhög värme. Tillsätt köttfärs och bryn den lätt under omröring 5 minuter. Finfördela köttet med en trägaffel. Tillsätt övriga ingredienser som hör till köttfärsröran.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Ostås: Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl och mjölk. Låt småkoka på låg värme i cirka 4 minuter. Salta. Riv ost. Tag av från plattan, rör ner 2/3 av osten.
  5. Lasagne: Varva i ugnsform ostsås, lasagneplattor och köttfärs. Ostsås underst och överst. Strö över resten av osten. Sätt in mitt i ugn. Grädda i cirka 45 minuter. Lasagne går utmärkt att frysa.

Kockens kommentar

Moment 1-3 kan beredas i förväg och sedan sparas kallt till nästa dag. Kylskåpskall lasagne lagas i 200°C och i cirka 40 minuter. Hemgjorda lasagneplattor måste förkokas, köpta i butik behöver det inte. Läs mer > Om pastaplattor. Se recept via länk nedan > Hemlagad färsk pasta.

Alternativ

Grönsallad

Tomatsallad

Hemlagad färsk pasta

Lasagne Bolognese

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Lasagne Bolognese, klassisk lasagne