Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto

Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor (Barilla)

10.0 

styck

Pesto Genovese Barilla }

2.0 

burkar

Mjölk

9.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Haricots verts färska

50.0 

gram

Vetemjöl

2.5 

msk

Potatis

2.0 

styck

Muskot mald

1.0 

krm

Parmesan

30.0 

gram

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

Om pastaplattor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Mjukt rött vin
Pris: 219 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 978

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 477 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor (Barilla) 10.0 styck 18%

Pesto Genovese Barilla } 2.0 burkar 50%

Mjölk 9.0 dl 14%

Smör normalsaltat 50.0 gram 9%

Haricots verts färska 50.0 gram 0%

Vetemjöl 2.5 msk 2%

Potatis 2.0 styck 3%

Muskot mald 1.0 krm 0%

Parmesan 30.0 gram 3%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Om pastaplattor > Äts ej

Uppdragsgivare: Barilla

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl medan du vispar. Häll i mjölk. Tillsätt en nypa salt och muskotnöt. Låt såsen koka upp och vispa så att det inte bildas klumpar. Tillsätt Pesto alla Genovese till béchamelsåsen och blanda ordentligt.
  3. Skala potatisen. Skär potatis och bönor i bitar. Koka dem i saltat vatten, lägg i potatis först och sedan bönor när det är 4 minuter kvar.
  4. Smörj en ugnsform, bred ut ett tunt skikt béchamel- och pestosås i botten. Lägg sedan ut två lasagneplattor. Täck över med béchamelsås, potatis och bönor. Strö över parmesanost. Varva fem skikt.
  5. Sätt in formen i ugnen 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt den stå till sig i 10 minuter före servering.

Kockens kommentar

Pesto alla Genovese är den klassiska peston och mest förekomna. Består av rikligt med basilika blandat med pecorino, pinjenötter, vitlök och olivolja. Ibland ersätts pecorinon med annan hårdost som parmesan (Parmigiano-Reggiano). Läs mer > Om pesto. Läs mer > Om pastaplattor.

Alternativ

Hemlagad pesto genovese

Hemlagad pasta

Lasagne Bolognese

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto