Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne

Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lasagneplattor (Barilla)

400.0 

gram

Pecorinosås Barilla }

400.0 

gram

Pecorino ost 31%

70.0 

gram

Pastasås Barilla Bolognese }

400.0 

gram

 

Sås:

 

Mjölk

6.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Muskot riven

1.0 

krm

Salt

1.0 

krm

Peppar

1.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om pastaplattor >

 

 

Om pasta >

 

 

Om pastasåser >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 14

Recept: 3373 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 605 gram)

Ingredienser

Visa:

Lasagneplattor (Barilla) 400.0 gram 43%

Pecorinosås Barilla } 400.0 gram 8%

Pecorino ost 31% 70.0 gram 8%

Pastasås Barilla Bolognese } 400.0 gram 8%

 

Sås:

Mjölk 6.0 dl 11%

Smör normalsaltat 100.0 gram 22%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 1.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om pastaplattor > Äts ej

Om pasta > Äts ej

Om pastasåser > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Béchamelsås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot.
  2. Häll på mjölk i omgångar tills den får en önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.
  3. Lasagne: Riv pecorinoost. Smörj en ugnsfast form med smör.
  4. Lägg lite pecorinosås i botten av formen. Lägg på lasagneplattor och varva med pecorinosås, köttfärssås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager Pecorinosås och strö därefter över riven Pecorinoost.
  5. Ställ in i ugn på 200 grader C i cirka 25 minuter.

Kockens kommentar

En italiensk lasagne med smak av Pecorinoost. Istället för färdiglagad köttfärssås går det bra att göra en egen. Egentligen finns det inte någon specifik "Lasagna alla Sarda" lika lite som det finns en specifik "Lasagna alla Italia". Söker man på namnet får man i stället ofta träff på "Lasagne di carasau", vilket är en klassisk sardinsk rätt som innehåller det för Sardinien typiska flatbrödet "carasau". Läs mer > Om pastaplattor. Bolognesesås (Ragu Bolognese) är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås).

Alternativ

Italiensk köttfärssås

Köttfärssås

Hemlagad färsk pasta

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne