
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 843

GBR (GI) / port: 14
Recept: 3373 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lasagneplattor (Barilla) 400.0 gram 43%
Pecorinosås Barilla } 400.0 gram 8%
Pecorino ost 31% 70.0 gram 8%
Pastasås Barilla Bolognese } 400.0 gram 8%
Sås:
Mjölk 6.0 dl 11%
Smör normalsaltat 100.0 gram 22%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pastaplattor > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Om pastasåser > Äts ej
Om italiensk pastasås > Äts ej
Skapat av: Barilla
Kock: Christian Campogiani
Tillagning (45 min )
- Béchamelsås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt salt, peppar och muskot.
- Häll på mjölk i omgångar tills den får en önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.
- Lasagne: Riv pecorinoost. Smörj en ugnsfast form med smör.
- Lägg lite pecorinosås i botten av formen. Lägg på lasagneplattor och varva med pecorinosås, köttfärssås och lasagneplattor. Avsluta med ett lager Pecorinosås och strö därefter över riven Pecorinoost.
- Ställ in i ugn på 200 grader C i cirka 25 minuter.
Kockens kommentar
En italiensk lasagne med smak av Pecorinoost. Istället för färdiglagad köttfärssås går det bra att göra en egen. Egentligen finns det inte någon specifik "Lasagna alla Sarda" lika lite som det finns en specifik "Lasagna alla Italia". Söker man på namnet får man i stället ofta träff på "Lasagne di carasau", vilket är en klassisk sardinsk rätt som innehåller det för Sardinien typiska flatbrödet "carasau". Läs mer > Om pastaplattor. Bolognesesås (Ragu Bolognese) är en klassisk italiensk pastasås, läs mer > Om italiensk pastasås).Alternativ
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli